خودرو

چگونه شتاب خودرو را افزایش دهیم

وجود اختلال در بخش‌های مختلف سازنده خودرو سبب تداخل در شتاب گیری اتومبیل می‌شود روش‌های مختلفی برای افزایش شتاب خودرو وجود دارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، بیتوته نوشت: به طور کلی کمپانی‌های تولید کننده خودرو بر اساس قوانین بین المللی یک محدوده‌ای را برای شتاب گیری تولیدات در نظر می‌گیرند. محدودیت شتاب گیری از کاهش میزان مصرف سوخت و جلوگیری از شکل گیری تصادفات شدید نشأت می‌گیرد.
احتمال می‌رود به موجب وجود عیب در بخش‌هایی از مکانیزم خودرو، میزان شتاب گیری استاندارد اتومبیل دستخوش تغییر شود. ما در این مقاله روش‌های مختلف و مناسب برای افزایش شتاب خودرو را بیان می‌کنیم.
بهره گیری از روغن موتور با کیفیت و تعویض فیلتر روغن
عملکرد و دامنه حرکت پیستون موجود در سیلندر و وظیفه خنک ماندن موتور تحت تأثیر روغن موتور قرار دارند. بهره گیری از روغن موتور بی کیفیت، سبب می‌شود تا در طی حرکت پیستون در داخل سیلندر گرمای فراوانی به وجود آید؛ لذا زمینه برای شکل گیری احتراق در سیلندر زودتر از موعد جرقه زنی شمع‌ها فراهم می‌شود و موتور خودرو را معیوب می‌سازد.
علاوه بر کیفیت روغن موتور، بازه زمانی مناسب برای تعویض آن نیز اهمیت دارد. بی شک با عدم توجه به بازدهی مناسب روغن، خاصیت روان کنندگی روغن موتور از بین می‌رود و با برخورد قطعات تداخل آسیب به موتور شکل می‌گیرد. در طی این روند شتاب اتومبیل کاهش پیدا می‌کند.
بهتر است بدانید در مکانیزم خودرو، وظیفه پاک سازی روغن از آلودگی‌ها قبل از ورود آن به موتور بر عهده فیلتر روغن می‌باشد. عدم تعویض زودهنگام فیلتر روغن با ورود آلودگی، سلامت موتور را به مخاطره می‌اندازد.
بدین ترتیب توصیه می‌شود در خصوص افزایش شتاب خودرو به نوع برند روغن موتور، زمان مناسب تعویض روغن و فیلتر روغن توجه داشته باشید.
تعویض فیلتر هوا در بازه زمانی مشخص  یکی از اجزا ساده خودرو، فیلتر هوا است. فیلتر هوا نقش چشمگیری در راندمان و عملکرد خودرو دارد. فیلتر هوا با پاک ساز هوای ورودی به موتور خودرو، مانع نفوذ آلودگی و گرد و غبار به بخش پیشرانه می‌شود.
این فیلتر به مرور زمان به موجب جذب آلودگی‌ها مسدود می‌شود و با شکل گیری اختلال در روند عبور هوای مناسب در شتاب گیری خودرو تداخل ایجاد می‌کند؛ بنابراین یکی از روش‌های کاربردی برای شتاب گیری خودرو تعویض فیلتر هوا در بازه‌های زمانی مشخص است.
تعویض لاستیک‌ها
نوع لاستیک در روند شتاب گیری خودرو به صورت مستقیم تأثیر گذار است. برای هر نوع خودرو یک سایز لاستیک مناسب طراحی شده است. زمانی که عرض لاستیک زیاد باشد، در طول حرکت اصطکاک بیشتری با زمین شکل می‌گیرد و میزان شتاب خودرو کاهش پیدا می‌کند. در واقع اصطکاک کمتر سبب افزایش شتاب می‌شود.
بهتر است بدانید لاستیک‌های فرسوده از آج کمتری برخوردار هستند و با افزایش میزان اصطکاک سبب کاهش شتاب اتومبیل می‌گردند. علاوه بر این، در افزایش شتاب خودرو سه عامل لاستیک استاندارد، تنظیم فرمان و بالانس لاستیک‌ها دخیل هستند.
پاک سازی و تعویض انژکتور خودرو  در سوخت خودرو ناخالصی‌هایی وجود دارد. وظیفه پاک سازی سوخت از آلودگی‌ها بر عهده انژکتور خودرو می‌باشد. احتمال می‌رود آلاینده‌های موجود در سوخت در دهانه انژکتور رسوب گذاری نمایند و مانع ورود میزان استاندارد سوخت در داخل سیلندر شوند.
بی شک با عدم ورود سوخت مناسب در روند شکل گیری احتراق اختلال به وجود می‌آید و میزان شتاب خودرو تحت تأثیر قرار می‌گیرد. برای افزایش شتاب خودرو می‌توانید در بازه‌های زمانی معین، به وسیله یک تعمیر کار مجرب داخل انژکتور را شست و شو دهید.
تنظیم کنترل کننده دریچه گاز  یکی از بخش‌های تأثیرگذار در شتاب گیری خودرو، کنترل کننده دریچه گاز است. در خودروهای قدیمی دریچه گاز به صورت مکانیکی تعبیه می‌شده است. این درحالی است که در خودروهای مدرن نوع دریچه گاز به برقی مبدل شده است؛ لذا میزان باز شدن دریچه گاز بر اساس محاسبات از قبل معین شده شکل می‌گیرد.
یکی از عیب‌های دریچه گاز برقی کاهش شتاب خودرو است. برای تنظیم کنترل کننده دریچه گاز می‌توان تنظیمات دریچه را با مراجعه به مکانیک‌های متخصص به وسیله نرم افزارهای ویژه ریمپ، به صورت استاندارد تغییر داد.
بررسی پمپ بنزین خودرو بنزین موجود در باک خودرو از طریق پمپ بنزین به سمت انژکتور منتقل می‌گردد. بی شک عملکرد نامناسب پمپ بنزین با کاهش سوخت رسانی به سیلندر همراه است.  در خصوص افزایش شتاب خودرو ضرورت دارد به صورت دوره‌ای پمپ بنزین مورد بررسی قرار بگیرد.
بررسی استپ موتور اتومبیل  یکی از وظیفه‌های حائز اهمیت استپ موتور تنظیم هوای ورودی به سیلندرها است. با معیوب شدن استپ موتور هوا مورد نیاز سیلندر تأمین نمی‌گردد و احتراق ناقص به وجود می‌آید.
استپ موتور به موجب قرارگیری در مسیر سوخت و هوا در معرض رسوب گذاری است. با رسوب گذاری استپ موتور دریچه گاز به طور مناسب باز و بسته نمی‌گردد و زمینه برای خاموش شدن موتور مهیا می‌شود.
سرویس کاتالیزور خودرو  کاتالیزور خودرو نقش چشمگیری در آلایندگی و شتاب گیری اتومبیل دارد. موتور در طی شکل گیری عمل احتراق، گازهایی را در خصوص تصفیه به کاتالیست انتقال می‌دهد. در طی این روند کاتالیزور موظف است آلودگی‌ها را به گازهای بی خطر مبدل سازد.
به مرور زمان به موجب تکرر هدایت گازهای آلوده عمر مفید کاتالیزور تحت تأثیر منفی قرار می‌گیرد و عملکرد آن با اختلال همراه می‌شود.  اختلال در عملکرد کاتالیزور زمینه را برای افت شتاب گیری خودرو فراهم می‌کند.
بدین ترتیب سرویس دوره‌ای کاتالیزور اهمیت چشمگیری دارد. در سرویس‌های دوره‌ای اقداماتی در خصوص تعمیر، سرویس و شست و شوی کاتالیزور صورت می‌گیرد.
بهتر است بدانید عدم مراجعه به سرویس‌های دوره‌ای مالک خودرو را ملزم به تعویض کامل آن می‌کند.
تعویض سیم گاز  در مکانیزم خودرو سیم گاز دریچه ورود هوای موتور به پدال گاز را متصل می‌سازد. به میزانی که پای راننده بر روی پدال گاز فشار وارد می‌کند، میزان هوای ورودی به سیلندر افزایش پیدا می‌کند و شتاب گیری خودرو شکل می‌گیرد.
زمانی که سیم گاز شل می‌شود، با وجود فشاری که راننده به پدال گاز وارد می‌کند، دریچه هوا به اندازه مناسب باز نمی‌شود و هوای مورد نیاز سیلندر تأمین نمی‌گردد.
بهینه سازی وضعیت آیرودینامیک اتومبیل
یکی از مؤلفه‌های حائز اهمیت که در شتاب گیری خودرو نقش مهمی دارد، طراحی بدنه است. در خودروهای اسپرت وضعیت آیرودینامیک اتومبیل سبب افزایش شتاب و زیبایی می‌شود.
بی شک قابلیت تعویض قطعات مختلف بدنه برای بهینه سازی وضعیت آیرودینامیک خودرو برای همه مالکان میسر نمی‌باشد؛ بنابراین شما می‌توانید با کاهش ارتفاع خودرو و حذف قطعات غیر ضرورتی اعم از باربند میزان شتاب اتومبیل را افزایش دهید.
سبک سازی وزن خودرو  یکی از راه‌های افزایش شتاب خودرو، کاهش وزن اتومبیل است. در خصوص سبک سازی وزن خودرو می‌توانید ترمزهای خودرو را به ترمزهای روتاری تعویض نمایید. همچنین توصیه می‌شود برای کاهش وزن خودرو در راستای تعویض میل لنگ اقدام کنید.
از سری روش‌های مختلف افزایش دهنده میزان شتاب خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• تعویض رینگ پیستون و سوپاپ‌ها
• تعویض صافی پمپ بنزین
• بهره گیری از بنزین مرغوب، با کیفیت و دارای اکتان بوستر
• تعویض چرخ دنده
• ریمپ ایسیو

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا